Get Adobe Flash player
Blog View Post
Smossen in de sneeuw door het Echt Antwaarps Teater
Blog Image

 

"Smossen in de sneeuw" is een kerstblijspel geschreven door Ruud De ridder. De regie van het stuk is in handen van Ruud De Ridder en Nicole Laurent.

In de hoofdrol vindt je Aaron Wade als Wim, Anke Frédérick als Karen, Nicole Laurent als Charlotte, Ruud De Ridder als Rene en Patrick Onzia als Dirk.

In het blijspel vieren Wim en Karen al vijf jaar Kerstmis met de ouders van Karen. Maar nu wil Karen absoluut kerst vieren met de ouders van Wim, Charlotte en Rene. Het probleem is echter dat de ouders van Wim al vijf jaar gescheiden zijn, het was geen echtscheiding maar een vechtscheiding. Toch wil Karen haar willetje doorzetten en kerst vieren met de twee kemphanen. Charlotte blijkt een nieuwe vriend, Dirk te hebben, Rene heeft ook een nieuwe vriend: Tuur. Na de nodige vergissingen komt men er achter dat Tuur een hond is. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige hilariteit. Zoals steeds in een blijspel krijgen we natuurlijk een happy-end.

De jonge garde van het EAT zorgt voor de frisse toets in dit stuk. Aaron Wade en Anke Frédérick spelen hun karakters alsof ze uit het echte leven gegrepen zijn. Nicole Laurent en Ruud De Ridder zetten hun gevoelens van haat tegenover elkaar geloofwaardig neer. Patrick Onzia heeft de eer om de " clown" van het stuk te mogen spelen en doet dit met verve.

Het decor is reeds enkele malen gebruikt in de theaterstukken van het EAT. De belichting is vrij simpel, de kerstlichtjes aan de zijkanten van de theaterzaal zorgen voor de nodige sfeer tussen de aktes in.

Ondanks de simpele sfeerzettong slagen de acteurs er toch goed in om het publiek op hun handen te krijgen. De versprekingen die er af en toe gebeuren zorgen voor heel wat gelach, maar worden toch professioneel verwerkt in het geheel.

Het EAT bestaat nu reeds 30 jaar. Het is een echt ambachtelijk teatergezelschap. De acteurs steken tijdens de pauze en aan het begin en het einde van het stuk zelf mee de handen uit de mouwen, wat zorgt voor veel contact met het publiek. Zo stond bijvoorbeeld Nicole Laurent, Charlotte in het stuk, voor de aanvang jetons te verkopen voor drank en versnaperingen. Het EAT heeft altijd de bedoeling gehad om teater te maken voor de Vlaming, met humor ban bij ons in herkenbare situaties. Keer op keer slagen ze erin om de mensen te laten lachen en gieren.

Gezien in Antwerpen, Arenbergstraat op 19 Januari.

 

Door: anoniem Op zondag 22 januari 2012 Comment Reacties( 0 ) Hits Bekeken(1500)
Reacties(0)