Get Adobe Flash player
Archief

FilmRecensies.TV:THRILLER The Tourist(2010) ‘Depp en Jolie nemen de toeristische route’ + trailer + outtakes

Filmrecensies

Post to Twitter

FilmRecensies.TV:THRILLER The Tourist(2010) ‘Depp en Jolie nemen de toeristische route’ + trailer + outtakesIn de over-rated thriller The Tourist nemen steracteurs Johnny Depp(Frank) en Angelina Jolie(Elise Clifton-Ward) de vlakke toeristische route door onder andere Italïe.

De opening is sterk

The Tourist is een verrassende maar deels ook terleurstellende film. Enerzijds omdat de film de eerste dertig minuten op een regelrechte spetterende James Bond-a-like aktiefilm lijkt af te gaan in het altijd pittoreske Europa. Anderzijds is een bijna onherkenbare Johnny Depp een verrassende verschijning in een film van de Duitse regisseur Florian Henckel von Donnersmarck. De regisseur is bekend van topper Das Leben der Anderen.

Is Frank wel Frank?

Het probleem van The Tourist is de ‘one message’ die als snel tot een flauwe ontknoping leidt. Tevens is The Tourist een vlakke aktiefilm die maar niet los komt ondanks de hoofdrolspelers en fraaie Europese steden en nette entourage. Frank (gespeeld door Depp) wordt gezien als een gezochte topcrimineel die op zijn beurt van een andere crimineel veel geld heeft gestolen als ook een belastingschuld heeft. So far niet veel spannends. Frank wordt verdacht als hij innig omgaat met agente Angelina Jolie na hun ontmoeting in de trein naar Venetïe. Depp speelt vooral ‘cool’ en Angelina past perfect in het gestyleerde decor, maar of dit een dure film gaat redden van de flauwe ondergang?

Flop?!

The Tourist opende in de US met ‘maar’ 20 miljoen waarbij Angelina Jolie de film als ‘flop’ bestempelde ondanks haar Golden Globe nominatie.  Deze toerist gaat onopgemerkt op in de massa.

FilmRecensies.TV:THRILLER The Tourist(2010): 5,5

Click here to view the embedded video.

Outtakes van de thriller The Tourist:

Click here to view the embedded video.

Authors: Filmrecensies.tv

Lees meer..

 
Terug